Koninklijke familie in Lech

Magazine cover

burgemeester

De „Hollandse” koninklijke familie is een deel van Lech, zegt Ludwig Muxel, burgemeester van het Oostenrijkse skioord. „Wij zijn trots op hun aanwezigheid hier.”
Koningin Beatrix en haar familie komen naar Lech om er vrij anoniem van de sneeuw en de bergen te genieten, zegt burgemeester Muxel. „Zij waarderen de familiaire atmosfeer. Ze kunnen hier familie zijn en ervaren geen druk.”
De burgemeester is onder de indruk van de „bescheiden” opstelling van de Oranjes. Ze zijn niet veeleisend, aldus Muxel. „En dat is ook voor ons als inwoners van Lech erg prettig.”
De burgemeester heeft persoonlijk een warme band met de Oranjes. Vooral met prins Willem-Alexander. „Met hem heb ik al jaren vriendschappelijke contacten. We hebben van jongs af aan samen veel plezier gehad. Toen gingen we samen bobsleeën en skiën.”
De prins en prinses Máxima zijn ook regelmatig ’s zomers in Lech, vertelt Muxel die al zestien jaar burgemeester van het Alpendorp is. „Ze gaan dan bergwandelingen maken.” Prins Willem-Alexander verblijft soms in een bergwoning van de burgemeester. Ook jagen ze graag samen.
De burgemeester verheugt zich erover dat ook de volgende generatie Oranje geniet van zijn dorp waar het ’s winters altijd wit is. „Amalia en haar zusjes zijn heerlijke kinderen.”

Burgemeester
van Lech

Helikoptervlucht boven Lech

Helikoptervlucht boven Oberlech

Weblinks

lees meer op refdag.nl

http://www.vorarlbergvonoben.at/video/DE/24/Lech

http://www.vorarlbergvonoben.at/video/DE/67/Oberlech

http://www.refdag.nl/artikel/1392487/

http://www.refdag.nl/artikel/1392487/

vakantie in Lech

de ballon

Powered by MagStream
Technology by MagStream Real Time Publishing